Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Amino – kuchnia polska
Bez konserwantów
Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.
Skład
mąka pszenna, skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, sól, maltodekstryna, wzmacniacze smaku glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy, odtłuszczone mleko w proszku, koncentrat soku z pieczarek (3, 5%), pieczarki (1, 9%), cebula, laktoza, ekstrakt drożdżowy, białka mleka, natka pietruszki, pieprz czarny, aromaty
Alergeny
Może zawierać Seler
Zawiera Pszenica
Może zawierać Jaja
Zawiera Laktoza
Zawiera Mleko
Wartości odżywcze
100ml przyrządzonego sosu
Energia 140kJ / 35kcal, Tłuszcz 1g, w tym kw. tł. nasycone 0,6g, Węglowodany 5g, w tym cukry 0,5g, Błonnik 0,2g, Białko 0,9g, Sól 0,9g
1 porcji**
Energia 110kJ / 25kcal, Tłuszcz 0,8g, w tym kw. tł. nasycone 0,5g, Węglowodany 4g, w tym cukry 0,4g, Błonnik 0,2g, Białko 0,7g, Sól 0,68g
* w porcji**
Energia 1, Tłuszcz 1%, w tym kw. tł. nasycone 3%, Węglowodany 2%, w tym cukry1%, Błonnik, Białko 1%, Sól 11
Inne informacje
1 porcja** zawiera 110 kJ 25 kcal 1%*
w 100 ml 140 kJ / 35 kcal
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
*1 porcja 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.
Sposób przygotowania
1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj natką pietruszki.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.