Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Nasiona na kiełki gryka to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Kiełki gryki występują w różnych odcieniach koloru zielonego, posiadają lekko ostry smak. Stanowią doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju sosów, zup, sałatek i kanapek, ale świetnie komponują się również z owocami i miodem.
Kiełki gryki zawierają wiele witamin, takich jak A, C, PP, mikroelementów wapń i żelazo, a także enzymów i rutyny.
Składniki
100% kiełki gryki*.
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Sposób użycia
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób ziarna opłukać, ale nie moczyć. Płaski talerz wyłożyć gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na tak przygotowane podłoże wysypać nasiona i polać delikatnie przegotowaną, letnią wodą. Talerz umieścić w ciepłym i zaciemnionym miejscu. Kiełki należy podlewać 3-4 razy dziennie. Po 2-3 dniach kiełki są gotowe do spożycia.