Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Maca (Lepidum peruvianum) to roślina uprawiana jest w Ameryce Południowej na terenie Andów od ponad 2000 lat. Jest źródłem: wapnia, magnezu, fosforu, potasu, sodu, żelaza, siarki, cynku oraz witamin: B1, B2, C, E.
W jej składzie znajdziemy także wiele metabolitów wtórnych wytwarzanych przez nią samą, m. in.: glukozynolany, steroidy, alkaloidy, macamidy, macaeny, taniny, czy izotiocyjaniny, które wykazują prozdrowotne działanie na nasz organizm.
Stosowanie korzenia Maca wpływa korzystnie na poprawę płodności oraz libido, wykazuje działanie antydepresyjne oraz łagodzi objawy menopauzy.
Ze względu na swoje działanie energetyzujące może być polecana osobom, którym na co dzień towarzyszy na duży wysiłek fizyczny czy psychiczny.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób wykorzystania i dawkowanie:
Sproszkowany korzeń maca można stosować jako dodatek np. do koktajli, sałatek, czy napojów. Nie powinno się poddawać go obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w korzeniu związki prozdrowotne. Poleca się przyjmowanie od 500 do 3000 mg dziennie, stopniowo zwiększając dawkę. Największe korzyści przynosi regularna suplementacja.
Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1326 kJ / 314kcal
Tłuszcz: 2,20g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,90g
Węglowodany: 59,00g
w tym cukry: 29,50g
Białko: 10,20g
Sól: 0,005g
Witaminy i minerały:
Witamina B2: 0,39mg
Witamina B6: 1,14mg
Witamina C: 286,00mg
Wapń: 2050mg
Żelazo: 16,60mg
Cynk: 5,9mg
Miedź: 150mg
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Peru