Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Owoc jarzębiny działa wzmacniająco, witaminizująco, moczopędnie, przeciwzapalnie w obrębie dróg moczowych i błon śluzowych przewodu pokarmowego, a także ściągająco, przeciwbiegunkowo i przeciwmiażdżycowo.
Stosuje się go w chorobach przewodu pokarmowego w biegunkach, w nieżytach, w chorobach wątroby i dróg żółciowych, jako środek osłaniający i odtruwający wątrobę. Skuteczny jest w osłabieniu nerek, w stanach zapalnych dróg moczowych i w kamicy moczowej. Podaje się go również w chorobach obwodowego krążenia krwi, w kruchości naczyń krwionośnych, w żylakach odbytu i w miażdżycy. Stosuje się go w chorobach spowodowanych niedoborem witamin A i C – takich, jak choroby oczu (m.in. jaskra, zaćma), a także w alergiach, paradontozie, w wypadaniu zębów i włosów.
WSKAZANIA:
- przy chorobach przewodu pokarmowego,
- przy chorobach wątroby i dróg żółciowych,
- przy osłabieniu nerek,
- przy stanach zapalnych dróg moczowych,
- przy kruchości naczyń krwionośnych, żylakach odbytu, miażdżycy,
- przy chorobach spowodowanych niedoborem witamin A i C (tj. choroby oczu, m.in. jaskra, zaćma).
SPOSÓB UŻYCIA: łyżkę owoców jarzębiny zalać 1,5 szklanki wody, przez 30 minut trzymać całość na ogniu (woda nie może się zagotować). Przez cały czas naczynie z naparem musi być przykryte, odcedzić napar, ostudzić.
SKŁAD: jarzębina owoc 100%.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.