Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Grzyby shitake są od wielu lat stosowane w Japonii w prewencji i leczeniu:chorób nowotworowych, chorób serca, chorób układu pokarmowego,anemii, alergii, reumatyzmu oraz osłabionej odporności fizycznej i psychicznej.
Grzyb Shitake (Twardnik japoński) znany jest ze swych właściwości w tradycyjnej medycynie azjatyckiej od setek lat. Grzyby te wyraźnie zmniejszają zawartość cholesterolu w organizmie, dzięki czemu przeciwdziałają stwardnieniu tętnic. Posiadają również szereg innych, cennych dla osób dbających o zdrowie właściwości prozdrowotnych.
WARTO WIEDZIEĆ!
Preparaty zawierające shitake, jeśli mają wykazać terapeutyczne rezultaty, muszą spełnić pewne warunki. Szczególną uwagę należy zwrócić na to, czy interesujący nas produkt jest ekstraktem, czy też sproszkowanym grzybem – wyłącznie ekstrakt zapewni nam satysfakcjonujący wpływ na organizm. Kolejnym czynnikiem oceny jakości produktu jest standaryzacja ekstraktu (w przypadku shitake standaryzacja dotyczy polisacharydów, najważniejszej substancji czynnej grzybów) – na rynku można spotkać ekstrakty ze standaryzacją 5%-40%.
Zalecane dzienne spożycie: 1/2 płaskiej łyżeczki dziennie.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Alergeny:
Produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania:
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.