Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Owoce borówki czernicy stosowane są w dolegliwościach ze strony układu pokarmowego, przy biegunkach, nieżycie żołądka i jelit. Owoc pozytywnie wpływa na schorzenia siatkówki, retinopatie i osłabienia wywołane zaburzeniami mikrokrążenia.
Wysuszony owoc borówki czernicy (Myrtilli fructus), zioło sypkie. środek spożywczy ogólnego spożycia, herbatka ziołowa.
Sposób użycia/ zalecane dzienne spożycie:
1 łyżkę owoców borówki czernicy (ok. 10 g) zalać 1 szklanką wrzącej wody ( 250 ml), naparzać pod przykryciem 10-15 minut. Przecedzić. Pić po 1 szklance świeżego, wystudzonego naparu 2-3 razy dziennie.
Składniki:
100% owocu borówki czernicy
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.