Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Owoc róży to jedno z najbogatszych źródeł witaminy C. Co więcej, witamina ta wchłania się z tych owoców sprawnie, dużo lepiej niż jej syntetyczna forma. Na niedobory witaminy C bardzo narażone są osoby starsze, palące papierosy, nadużywające alkoholu oraz przyjmujące wybrane leki. Preparaty z owocem róży są sugerowane osobom cierpiącym z powodu stresu, zmęczenia, w stanach ogólnego osłabienia, rekonwalescentom, pomocniczo w infekcjach górnych dróg oddechowych oraz w schorzeniach związanych ze zmniejszonym wchłanianiem witaminy C.
Działanie prozdrowotne:
wysoka zawartość witaminy C, która jest silnym antyoksydantem i wpływa na stosowny stan skóry
mieści ponadto witaminy E,K, a także niemało witamin z grupy B
działa przeciwzapalnie, spełni oczekiwania u osób cierpiących na przewlekłe stany zapalne kości i stawów
działanie przeciwgrzybicze
działanie przeciwwirusowe
stosowany pomocniczo w biegunkach, zapaleniu żołądka i jelit, chorobie wrzodowej, chorobach zakaźnych, reumatyzmie
dzięki wysokiej zawartości witaminy C powiększa wchłanianie żelaza, co będzie niezwykle {pomocne|przydatne) dla osób zmagających się z anemią
działanie przeciwbólowe
Składniki: Rozdrobniony owoc róży (Rosae pseudo-fructus) – 100%
Sposób stosowania: jedną łyżeczkę owoców róży (3 g) zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pod przykryciem 10 min. Wypić jeszcze ciepły napar. 3 g owoców róży (1 łyżeczka od herbaty) stanowi dzienną porcję do spożycia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.