Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Zarodniki grzybów reishi wzmacniają układ odpornościowy, dzięki wysokiej zawartości błonnika regulują procesy trawienne oraz wspomagają naturalne oczyszczanie. Poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, działają przeciwutleniająco.
Tradycja stosowania reishi w medycynie chińskiej sięga około 4 000 lat wstecz – chińscy uzdrowiciele już dawno byli świadomi istnienia grzyba reishi. Nazywany jest w Azji „grzybem nieśmiertelności”.
Grzyb reishi zawiera bardzo dużo witamin i składników mineralnych, m. in. żelazo, magnez, wapń, cynk, miedź, mangan i german. Szczególnie ważna w reishi jest również obecność tzw. polisacharydów (beta-glukany) i trójterpenów.
Zalecane dzienne spożycie: 1/2 płaskiej łyżeczki dziennie.
Sugerowana dawka dzienna 1 g
1 opakowanie wystarcza na 100 dni
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Alergeny:
Produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania:
Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.