Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Acerola, nazywana także wiśnią z Barbados, jest owocem o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Stanowi jedno z najbogatszych źródeł witaminy C naturalnie występujących w przyrodzie. W proszku znajduje się aż 20% tej cennej witaminy. Acerola zawiera także β–karoten, witaminy z grupy B, oraz śladowe ilości takich pierwiastków, jak wapń czy żelazo. Znajdująca się w niej kwercetyna wykazuje działanie przeciwalergiczne oraz przeciwzapalne. Dzięki dużej zawartości polifenoli, antocyjanów oraz flawonoidów, acerola chroni komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Ze względu na dużą higroskopijność należy szczelnie zamykać opakowanie.
Sposób wykorzystania i dawkowanie:
Acerolę, można dodawać np. do koktajli, deserów, napojów lub przetworów owocowych. Nie powinno się poddawać jej obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w niej związki prozdrowotne. Zaleca się przyjmowanie około 5g proszku z aceroli dziennie.
Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1503kJ / 359kcal
Tłuszcz: 0,71g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,26g
Węglowodany: 84g
w tym cukry: 17g
Błonnik: 9g
Białko: 7,90g
Sól: 0,05g
Witaminy i minerały:
Witamina C: 20,40mg
Wapń: 155mg
Żelazo: 2,80mg
Potas: 2090mg
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Brazylia