Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Łupina babki jajowatej pochodzi głównie z południowo-zachodniej Azji i z północnej Afryki. W Indiach stosowana jest od ponad dwóch tysięcy lat. Łupina babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie. Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża poposiłkowy wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi.Nasiono i łupina babki jajowatej są również stosowane jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.
Łupina babki jajowatej jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit.
Stosowanie:
Około 1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu (sok, woda) i wypić, popijając dodatkowo szklanką płynu. Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.
Ważne: w czasie spożywania łupiny należy pamiętać o zwiększeniu ilości przyjmowanych płynów.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Skład:
łupiny babki jajowatej
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze do +25°C w zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.