Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Pączki róży to doskonały dodatek do herbaty, deserów, konfitur, przetworów, drinków. Pączki róży pomagają przy niestrawnościach, bólach gardła, likwiduje stan zapalny skóry, oczyszcza organizm, a także go wzmacnia.
Aromatyczne pączki róży w kolorze różowo-czerwonym to wykwintny dodatek do herbaty (szczególnie białej i malinowo-lipowej, gdyż wzmacnia jej działanie), deserów, konfitur, przetworów, miodów, napojów, drinków, ponczu, kąpieli, a nawet naturalnego potpourri. Mają intensywnie różany zapach i przyjemny smak. Oprócz walorów ozdobnych posiadają właściwości lecznicze (znane w ziołolecznictwie właściwości antyseptyczne, lekko ściągające i przeciwzapalne) to bomba witaminowa, którą polecam przy przeziębieniach, schorzeniach wątroby i przewodu pokarmowego, osłabieniu odporności, biegunkach u dzieci.
Można je dodawać do zwykłej herbaty, tak jak np. kwiat jaśminu lub użyć do przygotowania mieszanki o ciekawym smaku i zapachu. Napar z pączków róży świetnie smakuje po posiłku, lekkim obiedzie lub do ciasta (pomaga w trawieniu).
Polecam jako ozdobę stołu i potraw na uroczystości, np. urodziny, rocznicę ślubu, walentynki, zaręczyny, wieczór panieński, komunię… – wszędzie tam, gdzie chcesz wywrzeć szczególne wrażenie, ten oryginalny dodatek, bardzo romantyczny, zaskoczy każdego swoim delikatnym pięknem! Przystroi potrawę, deser, udekoruje stół.
Właściwości:
W starożytności używana do upiększania urody
Zapobiega niedoborom witaminy C
Pomaga likwidować niestrawności
Łagodzi bóle gardła
Likwiduje stany zapalne skóry
Oczyszcza organizm
Wykazuje działanie wzmacniające