Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Lysi Tran Islandzki Suplement diety Tutti Frutti
Lysi tran islandzki- tran z wątroby dorsza bogaty w źródło kwasów omega-3, witamin a,d,e wspomagający układ odpornościowy o smaku tutti frutti.
Lysi Tran Islandzki jest płynnym suplementem diety stworzonym z myślą o uzupełnieniu codziennej diety niemowląt, starszych dzieci i dorosłych. Formuła o pysznym smaku tutti frutti może byś stosowana już od 6 miesiąca życia.
Tran to nazwa zarezerwowana dla oleju rybiego pozyskanego z wątroby dorsza. Tran Islandzki Lysi został wyprodukowany z ryb pochodzących ze zrównoważonych połowów w wodach Oceanu Atlantyckiego u wybrzeży Islandii. Pozwoliło to na uzyskanie produktu naturalnie bogatego w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwasu eikozapentaenowego (EPA). Dodatkowo preparat marki Lysi obok tranu z wątroby dorsza atlantyckiego zawiera wysoką porcję ważnych witamin – A, D, E.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) wspiera utrzymanie prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie. Jednocześnie spożywanie kwasu DHA w połączeniu z kwasem EPA w łącznej ilości 250 mg dziennie przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania serca. Kwasy omega 3 są także potrzebne w diecie małych dzieci. Spożywanie kwasu dokozaheksae­nowego (DHA) wspomaga prawidłowy rozwój wzroku u niemowląt do 12 miesiąca życia. Aby uzyskać korzystne działanie, należy zapewnić spożycie na poziomie 100 mg DHA dziennie.
Witamina D jest potrzebna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Wspiera także prawidłową pracę mięśni oraz zdrowie zębów. Dodatkowo witamina D przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Każde 10 ml tranu marki Lysi o smaku cytrynowym zawiera 20 µg, co odpowiada 400% referencyjnych wartości spożycia dla tej witaminy. Z kolei witamina E pełni rolę w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Natomiast witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Zalecana dzienna porcja suplementu diety Lysi Tran Islandzki o naturalnym smaku to tylko 5-10 ml dla uzupełnienia diety całej rodziny w cenne składniki aktywne. Suplementacja w tran jest zalecana przede wszystkim w okresie jesienno-zimowym oraz w czasie przesilenia wiosennego, jako naturalne wsparcie dla organizmu, w tym odporności (witamina D i A) oraz wzroku (DHA, witamina A).
Zastosowanie:
Niemowlęta od 6 miesiąca życia: 5 ml tranu dziennie.
Dzieci od 6 roku życia i dorośli: 10 ml tranu dziennie.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik suplementu diety.
Tran z wątroby dorsza, aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli, witamina E (octa D-alfa-tokoferylu), witamina A (palmitynian retinylu), witamina D (cholekalcyferol).