Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Produkty produkowane w Polsce, najwyższej jakości suplementy diety i żywność dietetyczna. Przez ponad 10 lat marka zdobyła rzeszę fanów, wyroby sprzedawane są w ponad 40 krajach na całym świecie. Producent stara się spełniać wymagania konsumenckie zarówno sportowców jak i osób dbających o swoje zdrowie. Ciągle zmienia się dla Ciebie dąży (...)
OstroVit Erytrytol naturalny
OstroVit Erytrytol to wysokiej jakości substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru stołowego (sacharozy). Indeks glikemiczny erytrytolu wynosi równe 0, dzięki czemu nie podnosi cukru we krwi. Doskonale sprawdzi się u osób dbających o zdrowie oraz dla tych, których ważne jest ograniczenie spożycia cukru w diecie.
Erytrytol to organiczny związek chemiczny, alkohol czterowodorotlenowy z grupy cukroli. W przemyśle spożywczym stosowany zamiast cukru tradycyjnego a dokładniej jako substancja słodząca, ukrywająca się pod kodem dodatku do żywności o numerze E968. Naturalnie występuje w owocach, ale także w niektórych wodorostach oraz w czerwonym winie.
Erytrytol jest substytutem cukru tradycyjnego szczególnie polecany diabetykom, gdyż ma zerową wartość energetyczną. Nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy zębów.
Właściwości
Znakomity jako substytut cukru tradycyjnego
Indeks glikemiczny erytrytolu równy 0 (IG0)
Produkty bezkaloryczny, niemetabolizowany przez nasz organizm
Idealny dla osób ograniczających cukier w diecie
Nie podnosi glukozy we krwi
Erytrytol należy wprowadzać stopniowo. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Istotny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Substancja słodząca – 100% erytrytol.
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.