Firma Dabur swoje doświadczenie zdobywa już od 1884, kiedy to w Kalkucie zaczęła swoje pierwsze kroki. Początkowo działała jako firma farmaceutyczna zajmująca się produkcją preparatów i leków Ajurwedyjskich. W swojej 125 letniej historii przeszła wiele przeobrażeń, dzięki temu teraz możemy cieszyć się doskonałymi produktami - Dabur. Dabur to wysokiej jakości ziołowe (...)
Cena wyprzedażowa. Ilość ograniczona.
Dabur Chyawanprash Light Bez Cukru
Ta ajurwedyjska pasta jest unikatową kombinacją ponad 49 najcenniejszych ziół i srebra połączonych z niezwykle bogatym w witaminę C owocem amla. Dzięki temu jest on najlepszym ziołowym ajurwedyjskim preparatem, który odmładza, odżywia i wzmacnia ciało dostarczając energii i witalności.
Składniki Chyawanprash mają 30 razy więcej witaminy C niż pomarańcza.
Pasta jest produktem o zmniejszonej wartości kalorycznej, nie zawiera cukru.
Zalety:
- likwiduje skutki stresu, depresje, syndrom chronicznego zmęczenia
- oczyszcza krew, wątrobę, jelita, trzustkę z osadów toksyn
- polepsza pracę przewodu pokarmowego
- poprawia cerę i zwalcza infekcje skórne
- pobudza porost włosów i pomaga w absorbcji wapnia, czego rezultatem są silne kości i zęby
- neutralizuje działanie uboczne chemioterapii i skutki przyjmowania antyrakowych leków
- poprawia wskaźniki krwi, podwyższa poziom hemoglobiny a obniża poziom cholesterolu
- normalizuje ciśnienie krwi
- wzmacnia mięsień sercowy
- posiada właściwości łagodzące kaszel i astmę oraz właściwości antyutleniające
- chroni przed przeziębieniem i infekcjami
- poprawia funkcje narządów płciowych-zalecany przy niemocy płciowej
- jako uzupełnienie przy leczeniu gruźlicy
- polepsza pracę mózgu, wzmacnia pamięć i ułatwia przyswajanie wiedzy
- normalizuje przemianę materii
- zalecany jako środek ogólnowzmacniający, regenerujący obniżone podstawowe funkcje organizmu
- Chyawanprash doskonale oczyszcza nerki. Problemy z nerkami odznaczają się na naszej twarzy w postaci obrzęków tzw. “worków pod oczami”. Preparat ten wspomaga wydalanie toksyn i zanieczyszczeń z nerek. W szybkim czasie likwiduje obrzęki pod oczami.
Produkt w formie brązowej pasty o konsystencji dżemu.
Posiada słodko-kwaśny posmak z delikatną ostrą nutą.
Produkt może być spożywany jako samodzielny produkt lub jako smarowidło na różnego rodzaju pieczywo, krakersy etc.
Można również spożywać go w formie napoju mieszając go z mlekiem.
We wszystkich przypadkach zachowuje on swoje terapeutyczne i zdrowotne właściwości.
Kluczowe składniki:
*Amla* ( agrest indyjski/ Emblica officinalis ) – najbogatsze naturalne źródło witaminy C, wzmacnia układ immunologiczny, antyoksydant.
*Pippali* ( pieper longum ) – pomaga w kaszlu, wyrównuje oddech, wzmacnia funkcje płuc.
*Karkatshringi* ( Pistacia integerrima ) – reduktor stresu.
*Kesar* – dodaje energii, sprawia że skóra wygląda zdrowo.
*Bedarikant* ( Ipomoeia digitata ) – poprawia metabolizm, redukuje stres.
*Bala* ( Sida cordifolia ) – poprawia metabolizm, zwalcza ogólną słabość, daje siłę i wytrzymałość.
*Guduchi* – sprawia że jesteśmy mocniejsi fizycznie i mentalnie, odmładza nasz system immunologiczny.
*Satavari*- wzmacnia zdrowie, polepsza wzrok.
*Ghee* ( klarowane masło ) – wg. ajurwedy uznawany za jeden z najbardziej odżywczych produktów we wszechświecie.
*Ashvaganda* – reguluje funkcjonalność ciała, wzmacnia odporność.
Ponad to formula zawiera jeszcze wiele innych niezwykle cennych ziół jak np.: kudzu, korę cynamonu, aszparagus, olej sezamowy, gałkę muszkatałową, miód oraz inne.
Zalecane jest spożywanie 1-2 łyżeczek 2 razy dziennie ( rano i wieczorem, przynajmniej 15 minut przed jedzeniem ). Dzieci max 1 łyżeczkę.
Ponieważ spożywanie Chyawanaprash firmy Dabur nie wywołuje skutków ubocznych, można go bezpiecznie spożywać przez całe życie. Bez dodatku cukru, istnieją niewielkie ilości cukru, które naturalnie występujących w składnikach,zawiera sorbitol i suklaroze.
Asparagus pospolity
Bambus
Lilia wodna
Kardamon
Haritaki
Cynamon
Kora cynamonowa
Goździk
Indyjska róża kasztanowa
Malwa
Okrężnica bagienna ( Hottonia palustris)
Agrest indyjski
Galas
Ghi
Ipomoea mauritiana
Miód
Pueraria Tuberosa
Irish root
Lukrecja Gładka
Pieprz Długi
Wasak
Cyperus rotundus
Sorbinian potasu
Rodzynki
Kurkuma ( Curcuma zeodaria)
Drzewo sandałowe
Olej sezamowy
Barszcz zwyczajny
Cukier
Kryształka kolankowata
Fasola mungo
Fasola złota
Miechunka rozdęta