Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Białko z grochu od niedawna zyskuje na popularności. Zaczyna królować wśród wegan i wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy, ponieważ nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, a jest równie zdrowe co białko serwatki. Dodatkowo posiada wysokie stężenie argininy, lizyny, fenyloalaniny i aminokwasy rozgałęzione BCAA.
Sięgaj po nie jeśli jesteś sportowcem i chcesz wspierać budowę masy mięśniowej, lub chcesz dodać sobie energii i poprawić samopoczucie.
Ze względu na brak glutenu i laktozy białko z grochu ulega szybkiemu strawieniu i tym samym nawet zaraz po posiłku poczujesz się lekko, a także nie będą Ci grozić wzdęcia.
I jeszcze jedno – szczególnie ważne, jeśli walczysz z nadwagą. Uczucie sytości mija, kiedy żołądek wydziela grelinę (która nam podpowiada, że czas coś przekąsić). Białko z grochu obniża jej poziom, a zatem zmniejsza łaknienie.
Białko z grochu może być stosowane jako zamiennik posiłku niskotłuszczowego lub niskowęglowodanowego, ale także po treningu – w celu zwiększenia masy mięśniowej i jej regeneracji. 30g białka należy dodać do wody, mleka ryżowego bądź dowolnego koktajlu i dokładnie wstrząsnąć.
Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
Węglowodany: 3,2g
w tym cukry: 0,0g
Błonnik: 2,4g
Białko: 85,0g
Sól: < 3,75 mg
4MASS S.A.
ul. Kobyłkowska 2, 05-200 Wołomin, PL
Polska