Pierwszy raz na Wizaż24.pl?
Zarejestruj się.
Nie pamiętasz hasła?
Na podany wyżej adres email wyślemy nowe utworzone losowo hasło. Po zalogowaniu proszę ustwić nowe hasło.
OKAZJE
Knorr to marka produktów żywnościowych należąca do międzynarodowej korporacji Unilever Produkty marki Knorr pojawiły się w Polsce już w 1932 roku, kiedy to Knorr kupił fabrykę w Poznaniu. Produkowano w niej koncentraty, płatki owsiane i przyprawy. Nasze babcie pamiętają zapewne zasmażkę Knorra Mondamin – sztandarowy produkt z tamtych czasów. W 1939 roku (...)
Zanim zaczniemy zwijać gołąbki, należy ugotować kapustę. Nie może być ona zbyt twarda, ani rozgotowana, tak aby gołąbki nie rozwinęły się w garnku podczas gotowania. Do ich przygotowania najlepiej używać jeszcze gorących liści kapusty. Niestety takimi liśćmi łatwo się poparzyć, a co gorsza przygotowanie całej potrawy wymaga czasu i umiejętności. Z pomocą przychodzi marka Knorr, która proponuje nowy sposób przygotowania tego popularnego w Polsce dania – Fix Knorr Danie na dziś Gołąbki bez zawijania. Wspaniały sposób, by łatwo i szybko przygotować pyszną potrawę, która smakiem nie odbiega od jej tradycyjnej wersji. W każdej torebce znajdziemy dokładny przepis jak krok po kroku przyrządzić gołąbki, a doskonale dobrane przyprawy nadadzą smak całemu daniu. Zamiast męczyć się z owijaniem farszu, kapustę szatkujemy i dodajemy ją do mięsa. Pozostaje tylko przygotować sos pomidorowy i czekać na atak domowników.
Doskonały smak leży w naszej Naturze
Dlatego w skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła i przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są już w pełni dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Skład
bułka tarta (60%) (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula (14%), białko jaja kurzego, sól, skrobia, majeranek (2, 6%), zamiennik soli****, papryka, pieprz czarny, hydrolizowane białko roślinne, tłuszcz palmowy, czosnek, ekstrakt drożdżowy, ****Z naturalnej mineralnej soli potasowej.
Alergeny
Może zawierać Seler
Zawiera Pszenica
Zawiera Jaja
Może zawierać Mleko
Wartości odżywcze
100g Fixu
Energia 1300kJ/310kcal, Tłuszcz 3g, w tym kwasy nasycone 0,9g, Węglowodany 55g, w tym cukry 10g, Błonnik 7g, Białko 15g, Sól 7,2g, % Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., *1 porcja gołąbków 370g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
100g przygotowanych gołąbków
Energia 670kJ/160kcal, Tłuszcz 10g, w tym kwasy nasycone 3g, Węglowodany 9g, w tym cukry 2g, Błonnik 1,5g, Białko 8g, Sól 0,38g, % Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., *1 porcja gołąbków 370g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
1 porcji** gołąbków
Energia 2500kJ/590kcal, Tłuszcz 37g, w tym kwasy nasycone 11g, Węglowodany 33g, w tym cukry 7g, Błonnik 6g, Białko 29g, Sól 1,4g, % Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., *1 porcja gołąbków 370g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
%* w porcji**
Energia 30%, Tłuszcz 53%, w tym kwasy nasycone 55%, Węglowodany 13%, w tym cukry 8%, Błonnik , Białko 58%, Sól 23%, % Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., *1 porcja gołąbków 370g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
Inne informacje
1 porcja** zawiera 2500 kJ 590 kcal 30%
w 100 g 670 kJ / 160 kcal
% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja gołąbków 370 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji dania.
Przygotowanie
Dodaj
- 500 g mięsa mielonego
- pół główki małej kapusty
- 1 torebkę ryżu
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki oleju
- 500 ml wody
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobno kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3. Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 min od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb. Gołąbki podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Rada Jeśli chcesz, aby kapusta była bardziej miękka, możesz ją sparzyć przez 10 min.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Unilever Nederland B.V.
Hofplein 19, - ROTTERDAM, nl
Holandia